Vigyázat: Hamis SSD -t és Pendrive-ot árulnak a neten.

Egyre több hamis SSD-t lehet vásárolni különböző külföldi internetes oldalakon. Ezek az eszközök adatvesztést okoznak a felhasználóknak. Már több ügyfél is megkeresett azzal a problémával, hogy egy ideig tudta használni normálisan a külföldi oldalon megvásárolt adathordozóját, de aztán egy idő után elkezdtek róla eltünni az adatok vagy fájlok váltak megnyitatatlanná. Sajnos sokan nem gondolják, de gyanúsnak kéne tekinteni a külföldi internetes oldalakról rendelhető, nagy kapacítású, ismeretlen márkájú és piaci ár alatt kínált adathordozókat. Leggyakrabban az ilyen hamis adathordozó SSD, Pendrive vagy memória kártya szokott lenni.

A gyanútlan vásárló megveszi ezeket az eszközöket az interneten, például AliExpress.com vagy walmart.com oldalról. A hirdetsésekben nagy 2TB, 4TB, 8TB, 30TB vagy akár 128TB kapacítással jelzett adathordozót, általában 5.000-15.000Ft közötti összegért, de valójában ezek csak pár GB méretű silány minőségű hamisítványok, amik súlyos károkat okoznak a felhasználónak.

Az egyik ügyfelünk egyébként vásárolt egy 8TB kapacítású SSD-t az AliExpress-ről. Természetesen kiderült, hogy a megvásárolt eszköz hamisítvány, az ügyfelet becsapták. A megrendelt hordozható SSD meghajtóban a trükk az, hogy egyrészt nem 8TB tárolókapacitás, hanem jelen esetben csak 128GB volt, másrészt a szép műanyag tok két SD-kártyát rejtett amiből ez a 128GB kapacítás összetevődik, ráadásul az igért USB 3.1 sebesség sem volt valós, sokkal lassabb, mindössze usb 2.0 szabvánnyal müködött az adathordozó. Annak ellenére, hogy az usb kábel csatlakozónak a színe kék volt ami a nagyobb sebesség jelezné.

A lentebb látható képeken lévő hirdetéseknek ne engedjük, hogy becsapjanak! Adathordozót ne vásároljunk hasonló külföldi / kínai portálokról. Válasszaunk megbízható magyar céget akitól vásárolunk. pl.: pcx.hu, aqua.hu, ipon.hu

Hamis SSD-k az aliexpress.com oldalon

Rákeresve az Aliexpressen oldalon a „portable ssd” szóra, már kapjuk is a hamis adathordozók listáját.

Hamis noname 16TB kapacítású hordozható SSD 6.845Ft -ért megvásárolható az Aliexpress oldalon.
Hamis 128TB hordozható SSD 13.709Ft -ért megvásárolható az Aliexpress oldalon.

Adatvesztés érte? Van remény!

Amennyiben Önt is becsapták és hamis ssd-t vagy bármilyen hamis adathordozót vásárolt és szeretné az adatai visszaállítását megkéserelni, akkor a legjobb amit tehet, hogy kihúzza az eszközt és a segítségünket kéri az adatok visszaállításában. Keressen bizalommal az alábbi elérhetőségek valamelyikén.
Állunk rendelkezésre telefonon a 0630/828-2689 számon, e-mailben az info@sos-adatmentes.hu címen, vagy írjon üzenetet a Kapcsolat oldalon keresztül.