Gyakran Ismételt Kérdések

Adathordozóm meghibásodott, nem érem el az adataimat most mit csináljak?
Legjobb amit tehet hogy kikapcsolja számítógépét és/vagy leválasztja adathordozóját

Elvinném adatmentésre adathordozómat, mennyi időt vesz igénybe a munka elvégzése?
Az adatmentés időtartama a probléma jellegétől függ. Először egy bevizsgálást csinálunk ami 1-3 munkanap ezt követően tudjuk megmondani mennyi lesz a várható ideje az adatmentésnek..

Véletlenül töröltem fontos adataimat számítógépemről, vissza lehet -e ezt állítani?
Ne essünk pánikba, az adatok még vissza állíthatóak! Speciális adatmentő szoftverre lesz szükség, de a jó hír hogy tudunk segíteni az adatmentésben. Ha törölte véletlenül adatait, ne használja számítógépét, lehetőleg azonnal kapcsolja azt ki és forduljon adatmentő szakemberhez..

Kattogó hangot ad a merevlemez mire számíthatok?
A kattogó hang mechanikai hibára utal. A jó hír az hogy az adatok ettől még jó eséllyel menthetőek de minden esetben forduljon szakemberhez és ne kísérletezzen házilag a merevlemez javításával mert adatai véglegesen elveszhetnek.

Hogyan tudom megakadályozni az adatvesztést?
Javasoljuk az adathordozó állapotának folyamatosan ellenőrzését a HD Sentinel programmal és hordozható merevlemez esetén próbáljuk meg elkerülni az esetleges ütődéseket.

Mire érdemes menteni, van -e biztos adat tárolási megoldás?
Olyan adathordozó ami nem romlana el idővel nincsen. Amennyiben fontos adataink vannak javasoljuk azokat több helyen tárolni. Célnak megfelel akár egy merevlemez + felhő alapú tárhelyen tárolása adatainknak. A legfontosabb,hogy mindíg legyen biztonsági mentésünk mert csak idő kérdése és tönkre megy adathordozónk legyen az hdd, ssd, pendrive vagy memória kártya.

Mik az adatmentés általános vállalási feltételei?
A vállalási feltételek letölthető PDF verziója megtalálható ITT.