A titkosítási megoldások mint például a Bitlocker, Truecrypt vagy a McAfee Endpoint Encryption Solution szoftver érzékeny adatok tárolására kínál biztonságos megoldást. Megvédi az adatokat az alkalmazottak vagy az alvállalkozók által végrehajtott vagy elkövetett adatlopástól/adatsértéstől, vagy az olyan egyéb cselekményektől, amelyek az adatokra veszélyt jelenthetnek. Ezek a biztonsági intézkedések döntő jelentőségűek a mai kibernetikai korszakban, viszont komoly nehézségeket jelentenek, ha adatvesztésről vagy az adathordozó meghibásodásáról van szó.

Adatvisszaállításra van szüksége titkosítás által védett meghajtóról vagy RAID tömbről?

A titkosítással védett meghibásodott adathordozó adatmentésének nehézségei

Az elveszett fájlok adatvisszaállítása attól függ, lehet-e nyers adatkiolvasást alkalmazni a titkosítatlan szektorok esetében.  Ha az adat titkosított, akkor azt rejtjelszöveg segítségével kódolták, amelyet kizárólag olyan rendszer tud visszafejteni, amely rendelkezik felhasználói jelszóval vagy tokenkulccsal.  Az elveszett fájlokat általában az alábbi két módszer valamelyikének alkalmazásával azonosítják. Az egyik módszerrel az elveszett fájlokat a fájlstruktúra elemzésével ismerik fel, a másik módszerrel pedig a fájlaláírások alapján találják meg őket. Bármelyik módszerről legyen is szó, ha az adatok titkosítottak (kódoltak), akkor nincs olyan szoftver vagy manuális technika, amellyel megfelelő módon lehetne az adatokat elemezni és helyreállítani a fájlt vagy a fájlokat.

Ahhoz, hogy az adatokat vissza lehessen állítani olyan adathordozón, amelyeket meghajtótitkosítással védettek, vissza kell fejteni a titkosítást, amelyet a felhasználói jelszóval és / vagy tokenkulccsal lehet, majd ezt követően, az adatvisszaállítási folyamat során, az feloldási-algoritmust le kell futtatni a szektorokon.  Az eljárás során az adatok elérhetővé válnak a visszaállítást végrehajtó szakember számára.  A fentiek alkalmazásával lehetővé válik a helyreállítás, de ez egyben azt is jelenti, hogy Önnek körültekintően kell kiválasztania egy olyan megbízható céget, amely biztonságos munkafolyamatokat és biztonságos digitális környezetet nyújt hiszen titkosított adatállomány visszafejtésére kerül sor.

A Mcafee endpoint titkosítási módszere még olyan hordozható adathordozókra és külső merevlemezekre is alkalmazható, amelyet az Endpoint által védett rendszerhez csatlakoztattak.  Ez néha úgy történik meg, hogy a végfelhasználó észre sem veszi, valójában mi is történik az adataival a rendszer automatikusan titkosítja azt, és másik rendszerben az adatok elérhetetlenek lesznek a titkosítás feloldó kulcs hiányában.

Megoldunk olyan szakmai kihívást jelentő adatvisszaállítási feladatokat, amelyeket más cégek elkerülnek.  Sikeresen kezeltünk olyan eseteket, ahol valamilyen titkosításról volt szó, és ezek során megtanultuk, hogyan dolgozzunk együtt a rendszerükkel. Teljes körű szolgáltatást nyújtó, adatvisszaállítással foglalkozó laboratóriumként a legtöbb esettel megküzdünk.

Miért válasszon adatai visszaállításához minket?

  • A legmodernebb technológiával rendelkezünk még a legsúlyosabb hardveres hibák megoldásához is – Legyen szó kattogó, vagy akár a BIOS által fel nem ismert merevlemezről. Rendelkezünk megfelelő eszközökkel, tiszta térrel és kellő szakértelemmel ahhoz, hogy az adatok visszaállítását szakszerűen megtegyük.
  • Biztonságos eszközök digitális / folyamatbeli biztonsági intézkedésekkel támogatva – Laboratóriumunkban soha, egyetlen egyszer sem fordult elő még kisebb mértékű adatsértés sem.