Elkötelezettek vagyunk, hogy az SSD adatmentés irányába is folyamatosan fejlesszük technológiánkat. A minőségi, megfizethető SSD adatmentés szolgáltatás iránt egyre növekszik a kereslet és szívesen kiszolgáljuk ezeket az igényeket is. Nemrég fejlesztettük SSD adatmentési technológiánkat, hogy szolgáltatásainkkal szélesebb körben kiszolgálhassuk megbízóinkat.

A haldokló SSD jelei

ssd

Ellentétben a merevlemezekkel, amelyeken gyakran elkezdenek furcsán dolgokat produkálni a teljes meghibásodás előtt, az SSD-k általában nem adnak figyelmeztetést. Gyakori,hogy egy SSD egy nap tökéletesen működik, majd a következő napon a számítógép nem indul el. Gyakran előfordul, hogy a számítógép csak a BIOS vagy az UEFI képernyőjén fog állni, amíg az SSD továbbra is csatlakozik. Mivel egy SSD lényegében olyan, mint a NAND chipek mini RAID tömbje, sok matematika számítás történik minden alkalommal, amikor az adatokat olvassák / írják. A meghibásodott SSD legjellemzőbb tünete az, hogy a firmware meghibásodik a megrongálódott NAND chip vagy hibás szektor(ok) miatt, és elfoglalt (busy) állapotban fog maradni. Mivel a számítógép az SSD-től állandó elfoglalt jelet kap ezért általában a gépet megakasztja addig amíg a hibás eszköz leválasztásra nem kerül.

Az SSD adatmentés kihívása

A merevlemezes meghajtókat (HDD) már több mint 50 éve használják. Tehát rengeteg idő állt rendelkezésre a mérnökök számára az adat-helyreállítási technológia fejlesztésére, hogy megfeleljen az adat-helyreállítási igénynek. Összehasonlításképpen, az SSD-k nagyon újak mindössze pár évesek. Ezért komoly kihívást jelent, ha meghibásodik, és az adatok helyreállítása szükséges.Mivel elkötelezettek vagyunk, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtsunk megbízóinknak, ebből a szempontból jelentősen kibővítettük képességeinket.
Miután megvásároltuk a kifejlesztett legújabb adatmentési technológiát az Oroszországi adatmentő mérnökökkel közösen most már képesek vagyunk a meghibásodott SSD-k adatmentésére.

Általában az SSD-ből való helyreállítás először a meghajtót egy speciális gyári állapotba (safe mod) helyezi. Ezután egy egyedi adat-helyreállítási firmware-t töltünk az SSD vezérlőjébe és RAM-ba. Ez az egyéni adat-helyreállítási firmware-kód lehetővé teszi számunkra, hogy a NAND-chipeket olvassuk, logikai adatfordítási táblákat építsünk, és végül kivonjuk és újjáépítsük az eredeti adatokat.

Technológiai megoldás az alábbi meghibásodott SSD -k adatmentésére létezik

Sok más közül itt van néhány SSD, amik adatmentésére elég jók az esélyek. Még akkor is, ha a számítógép már nem ismeri fel ezeket a modelleket.

Samsung 470OCZ VertexSandisk X300
Samsung 840OCZ Solid 2Sandisk Ultra II
Samsung 840 EVOOCZ VectorSandisk Ultra Plus
Samsung 840 PROOCZ Triton 100Sandisk Genesis
Samsung 850 PROOCZ Triton 150Sandisk Vulcan
Samsung PM840Intel 510Sandisk X110
Samsung PM841Crucial M225Kingston SSDNow
Samsung PM851Crucial M550Kingston HyperX
Samsung CM871Crucial MX100Kingston A400
Micron C300Crucial MX200Kingston SMSM15S3
Micron C400Crucial M4Plextor M3
Intel X18Crucial V4Plextor M3 Pro
Intel X25Crucial C300Plextor M5s
Intel 320Crucial C400Plextor M5 Pro / Extreme
Intel 710Crucial M500Patriot Blast
Corsair NeutronSeagate 600Patriot Blaze
Corsair ExtremeToshiba Q300Patriot Spark
Ha nem találta meg a táblázatban az SSD modelljét, ne aggódjon. Sok más modellhez létezik megoldás, amelyek nem szerepelnek a listán. A mai piacokon az SSD-ket a valódi márkájuktól eltérő néven is forgalmaznak. Tehát, ha van egy márkája, amit nem lát, akkor lehet azt egy másik márkanéven adták el.